OPERATIONER

ØJENLÅGSOPERATIONER

Vi udfører mange forskellige slags operationer på øjenlåg og på øjets overflade. Det drejer sig typisk om operation for overskydende hud på de øvre eller nedre øjenlåg (dermatochalasis/blepharochalasis), hængende øjenlåg hvor øjenlågskanten hænger lavt (blepharoptose), hængende øjenbryn (øjenbrynsptose), udadvendt øjenlåg (ectropion) og indadvendt øjenlåg (entropion). Herudover fjerner vi mindre godartede og ondartede svulster på øjenlågene og øjets overflade.

Alle operationerne foregår i lokalbedøvelse, og hvis du har brug for det, kan du få en beroligende pille forud for operationen.

VURDERING AF OPERATIONSBEHOV

Forud for en operation skal man vurderes af en øjenlæge, som stiller operationsindikationen og vurderer, om operationen kan udføres i klinikken eller kræver henvisning til hospitial.

Vedrørende operation for overskydende hud på øjenlågene, så har Sundhedsstyrelsen opstillet regler for hvilke operationer, som kan udføres på det offentliges regning. Reglerne er lavet for at skelne mellem operationer som udføres på medicinsk (sygesikringen betaler) eller kosmetisk (man må selv betale) indikation. Der er medicinsk indikation for en øjenlågsoperation/øjenbrynsløft, hvis øjenlåget er så tungt, at det skygger for synsfeltet.

Ved øjenlågsvurderingen spørger vi ind til dit medicinforbrug, hvor vi særligt gerne vil vide om du får blodfortyndende medicin.

Du får en recept på salve til brug efter operationen.

INDEN OPERATIONEN
  • Undgå brug af make-up
  • Indtag vanlig medicin undtagen blodfortyndende medicin efter aftale med øjenlægen og din praktiserende læge
  • Sørg gerne for hjemtransport efter operationen
  • Køb gerne en kølemaske til øjenregionen. Masken opbevares i køleskab, og benyttes et kvarter for hver time på selve dagen for operationen samt dagen efter operation. Masken kan også købes hos os for 75,-
SELVE OPERATIONEN

Operationens varighed er selvfølgelig afhængig af, hvilken operation du skal have udført, men det er sjældent, at den samlede operationstid er mere end en time. Før operationen gentager operatøren operationens forløb, og operatøren optegner på huden, hvis det er nødvendigt. Lokalbedøvelse indsprøjtes i huden omkring øjnene. Selve operationen udføres ofte med en elektrisk laserlignende kniv, der øger præcisionen, mindsker blødningstendensen og giver pænere ar. Operationssåret lukkes med en tynd tråd af nylon eller selvopløsende tråd.

EFTER OPERATIONEN

I nogle tilfælde skal du sidde i klinikken med ispose på det/de opererede øjne for at standse en eventuel blødning samt mindske hævelse.
Derhjemme skal du smøre operationssåret 3 gange dagligt med en receptpligtig salve og forholde dig i ro især de første to døgn efter operationen. Hvis du er i tvivl om der er komplikation til operationen (blødning, betændelse), skal du kontakte klinikken eller anden læge/skadestue. Du får også et nødtelefonnummer til operatøren. Af smertelindende behandling bør Panodil være tilstrækkeligt. Hvis du ikke opnår smertelindring med Panodil eller lignende medicin, skal du kontakte os eller anden læge for vurdering.

ANDET

Undgå træning, meget tunge løft og besøg i svømmehallen indtil 10 dage efter operationen. Benyt ikke make-up de første to uger efter operationen. Beskyt det nydannede ar mod stærk sollys (også solarium) i tre måneder efter operationen. Du må gerne vaske området som vanligt, men undgå meget varmt vand direkte på området det første døgn, da det øger blødningsrisikoen. Fjernelse af tråde sker typisk 1 uge efter operationen. OBS udeblivelse fra en operationstid medfører gebyr på 500 kr.

KOSMETISKE OPERATIONER

Operation på kosmetisk indikation vil typisk dreje sig om operation for overskydende hud på øvre eller nedre øjenlåg eller behandling med Botox. Sundhedsstyrelsen har opstillet retningslinier for hvornår Sygesikringen vil dække operation. Hvis ikke du opfylder kriterierne for operation på det offentliges regning, kan du vælge at betale privat.

Operationerne udføres af øjenlægerne Nicolai C. Sjö og Jens Lindegaard. Prisen er individuel men vil typisk være omtrent 9.500 kr for operation af overskydende hud på de øvre øjenlåg og 11.500 for nedre øjenlåg.

Kontakt og bestil tid hos Øjenklinikken

VI ARBEJDER PÅ NY HJEMMESIDE…